Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minisudoku/domains/minisudoku.nl/public_html/index.php on line 118
Sudoku tips | Mini Sudoku

Sudoku Tips

Ten eerste zorg je ervoor dat je een goede Sudoku uitdaging voor je hebt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een boekje, maar online is net zo gemakkelijk, door een gratis Sudoku internetpagina te bezoeken. Voor de rest, laat ons je een paar tips geven om alle Sudoku puzzels van A tot Z op te lossen.

Alles Aftasten

Zoek rijen of kolommen waarvan de meeste vakjes al zijn ingevuld. Bepaal welke nummers er nog missen. Als je eenmaal weet welke nummers nog over zijn, bijvoorbeeld in een rij, bekijk dan de kolommen die kruisen met de lege vakjes van de rijen om te bepalen of je enkele van de overgebleven nummers kunt wegstrepen.

Je kunt ook de nummers binnen een 3x3 blokje bekijken om te bepalen of je nummers kunt wegstrepen.

Mogelijkheden markeren

Als je een paar mogelijke nummers overhoudt voor een vakje, schrijf ze dan (eventueel met potlood) aan rechterbovenzijde van het vakje en kom erop terug als je meer van de puzzel hebt ingevuld. Vaak kun je , als je meer van de puzzel hebt ingevuld, een paar van de mogelijkheden wegstrepen zodat je het juiste nummer overhoudt.

Gewoon Gokken

Logica brengt je slechts een eindje op weg bij Sudoku. Op een gegeven moment zul je moeten gokken. Als je de puzzel met behulp van de eerste twee tips zo ver mogelijk hebt ingevuld, heb je meestal een idee wat de mogelijke nummers voor de overgebleven vakjes zijn.

Vul een leeg vakje in met een mogelijk nummer en ga dan door de overgebleven lege vakjes in de puzzel heen. Doe dit met potlood, want op een gegeven moment kun je bepalen of je goed hebt gegokt (mooi werk!) of dat je fout hebt gegokt (niets klopt!). Maar pas op: soms ben je heel dicht bij het compleet invullen van de puzzel voordat het duidelijk wordt dat je fout gegokt hebt. Ga er dus pas met pen overheen wanneer je zeker weet dat een cijfer goed is

Vraag maar raak

Als je een ware breinbreker voor je hebt, vraag dan hulp van andere Sudoku Meesters op Mini Sudoku.

Meer sudoku tips vind je op: