Sudoku boekjes

Hoewel het erg gemakkelijk is om online een sudoku te spelen, blijft het natuurlijk altijd leuk om lekker op de bank te zitten met een ouderwets sudoku boekje. Fijn met potlood (en als je het zeker weet met pen) je sudoku steeds verder invullen totdat deze helemaal klaar is. Je slaat een bladzijde om en je kunt gewoon verder. Dit is dus een heerlijke avondbesteding wanneer je lekker thuis op de bank of op het terras zit, eventueel met wat lekkers, een muziekje en een drankje. Heerlijk.

Waarom een sudoku boekje?

Ten opzichte van een online sudoku kent het boekje natuurlijk een paar nadelen. Zo kun je niet zo gemakkelijk uitwissen of opnieuw beginnen wanneer je er achter komt dat je ergens een fout hebt gemaakt. Ook heb je natuurlijk minder keuze op het gebied van sudoku's. Het aantal puzzels is beperkt tot het aantal dat in je boekje staat. Toch zorgen deze zaken er wel voor dat het een extra uitdaging wordt. Zo denk je bijvoorbeeld extra goed na voordat je met pen een cijfer invult, omdat het er eigenlijk nagenoeg "vast" staat. Daarnaast kun je wel het hele boekje uitspelen, wat een extra uitdaging toevoegt aan het geheel.

Waar koop je ze?

Wil je een sudoku boekje kopen? Dat kan dan wel weer eenvoudig online. Bekijk het grote aanbod van sudoku boekjes bijvoorbeeld op Bol.com. Het mooie is dat je eenvoudig kunt filteren op moeilijkheidsgraad. Wil je écht een flinke uitdaging aangaan? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de killer sudoku's. Liever wat gemakkelijker beginnen? Kies dan voor de *1 of *2. De *3 boekjes zijn weer wat lastiger en de *4 en *5 zijn weer een beetje moeilijker. Zo is er altijd een sudoku boekje te vinden dat aansluit bij je niveau.