Killer sudoku

Killer sudoku

Zijn zelfs de meest lastige sudoku puzzels geen uitdaging meer? Ga jij als een trein door de reguliere sudoku's heen en ben je op zoek naar een puzzel waar je je hersenen nog eens écht op kunt laten kraken? Dan is een killer sudoku een goede optie. Deze puzzel is namelijk, zoals de naam al verraadt, een echte killer voor je hersenen.

Wat is een killer sudoku?

Een killer sudoku is nog een graadje lastiger dan de reguliere sudoku's. Het veld ziet er redelijk hetzelfde uit als de reguliere variant: het zijn 9x9 kleine vakjes, die nog eens zijn onderverdeeld in 9 grotere vakken (van 3x3 vakjes). Echter, nu zie je nog wat extra kleuren (of lijnen) en cijfers in je sudoku staan. Deze kleurtjes maken een soort tetris-achtige vakjes. Wanneer je de getallen in het desbetreffende vakje bijelkaar optelt, zou je op het getal moeten uitkomen dat in het "tetris"-vakje staat.

In de meest lastige variant begin je zonder ook maar één vakje dat is ingevuld. Je moet dus alles zelf gaan uitzoeken. In de iets makkelijkere varianten zijn al enkele vakjes voor je ingevuld, zodat je in ieder geval een solide startpunt hebt.

Waar begin je?

Wanneer je niet weet waar je het beste kunt beginnen met invullen: kies dan voor het vak dat zo min mogelijk "tetris-vakjes" buiten het 3x3 vak heeft vallen. In het voorbeeld zou dit neerkomen op linksboven. Hierdoor kun je met een beetje puzzelen in ieder geval het hele vak invullen. Daarna kun je verder met de rest.

Koop killer sudoku boekjes

Killer sudoku's zijn gelukkig gewoon te koop. Zo kun je lekker even ontspannen, bijvoorbeeld met een muziekje op de achtergrond, eventueel zelfs buiten als het lekker weer is. Bestel ze meteen hier.

Terug naar overzicht